Din webbläsare Internet Explorer är gammal, osäker och stöds inte längre, vi rekommenderar att du byter webbläsare.

Byt till Chrome, Firefox eller Edge för en bättre upplevelse.

Double Gracey instrument

Minska antalet instrument från 24 till endast 4 Double Gracey™ XP kombinerar de bästa egenskaperna från Gracey och universalcuretter. Double Gracey™ har en rundad udd och två skärande eggar på varje sida.

Double Gracey™ instrumenten är tillverkade med den unika XP teknologin som gör dem slipfria. Den dubbla eggen på Double Gracey™ är dessutom nästintill omöjlig att slipa på ett korrekt sätt så därför är det en perfekt matchning med XP teknologin. Double Gracey instrumenten är utformade för att användas som Gracey curetter, håll arbetsdelen parallellt med tandens yta. Minis används som Mini eller Access Gracey curetter. XP-instrumenten är extremt vassa och håller länge utan att det behöver slipas, tack vare att instrumenten har en extremt hård och slät yta som skapas med nanoteknologi även kallad XP-teknologin.

Med denna teknik beläggs instrumentet med ett flertal tunna lager (1μ) med en titanlegering. Ytan som skapas är nästan lika hård som diamant och ska inte slipas dels för att formen på spetsen förändras och dels för att skärpan går inte att uppnå med vanlig slipning. När instrumentet upplevs som slött är det dags att byta ut. Oberoende tester utförda på universitet i Toronto av Dr Philip A Watson visar tydligt att XP instrumenten håller form och skärpa betydligt längre än en obehandlad spets.

Doulbe Gracey Indikationsområden