Din webbläsare Internet Explorer är gammal, osäker och stöds inte längre, vi rekommenderar att du byter webbläsare.

Byt till Chrome, Firefox eller Edge för en bättre upplevelse.

ESTELITE komposit

Estelite har fått utmärkelsen Top Composite för 6e året i rad

Estelite Sigma Quick från den japanska tillverkaren Tokuyama dental är ett komposit som snabbt tagit marknadsandelar i hela Europa. Kompositet har för 6:e året i rad blivit utsedd till Top Universal Composite av The Dental Advisor. Kompositet har fått utmärkelsen bland annat för att det har en utmärkt kameleonteffekt, det smälter in färgmässigt mot omgivande tandsubstans, det är enkelt att skulptera och fastnar inte på instrumenten. Det är dessutom lätt att putsa till högglans. Sammanfattningsvis är de mycket imponerade av materialets estetiska egenskaper.  Estelite Sigma Flow från Tokuyama fick dessutom utnämningen Top Flowable Composite 2015.

Tokuyama använder sig av en speciell tillverkningsteknik där alla partiklar blir helt runda och lika stora vilket ger en bättre diffusering av ljuset (kameleonteffekt) samt att det motverkar nötning av större partiklar. Kompositmaterialet med sina runda partiklar blir också exceptionellt enkelt att putsa till högglans.

Estelite Sigma Quick används både posteriort och anteriort. Estelite Sigma Quick härdas på 10 sekunder men är extremt stabilt under vanligt ljus och arbetstiden är hela 90 sekunder.

Estelite Asteria används främst anteriort och för större restorationer. Asteria systemet består av bodyfärger och emaljfärger i ett två-skiktningssystem. Till systemet kan den riktigt konstnärlige komplettera med ljushärdande färger för att skapa diverse anatomiska effekter. Tex. fluorosfläckar.

För att beställa, klicka på länken nedan där det finns flera färger .
artnr 325045 KAPSEL A1 20x0,2g

FILLER

filler-shape filler-shape2

Polerbarhet

gloss

Krympning

shrinkage